Werkwijze & Behandeling

 

  

“Wees nederig en vriendelijk, heb geduld met elkaar en verdraag elkaar vol liefde.” (Efeze 4:2)

Werkwijze

Als de aanmelding in goede orde is verwerkt, kan een intake worden gepland. Doorgaans duurt deze twee consult-uren ofwel 90 minuten. Tijdens de intake ligt de focus op kennismaken, inzicht krijgen in de klachten, het uitvoeren van diagnostiek en de hulpvraag verduidelijken. Regelmatig is er ook al tijd voor een uitleg en een behandelvoorstel. Soms wordt er al een start gemaakt met de daadwerkelijke behandeling.

Behandeling

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende psychologische behandelingen die wetenschappelijk effectief zijn gebleken. Veelgebruikte behandelvormen zijn: cognitieve therapie, acceptance and commitment therapy (ACT), klassieke gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en traumatherapie. 

Naast face-to-face behandeling is het ook mogelijk om de consulten via de telefoon of middels beeldbellen (volgens AVG-standaarden) te doen.

Geloof betrekken bij de behandeling

Tijdens de intake zal ik vragen of je het christelijk geloof actief wilt betrekken gedurende de behandeling. Het mag, maar dit is zeker niet verplicht. Ik wil niemand iets opdringen en respecteer iedere overtuiging. Naar behoefte is er tijdens een sessie de mogelijkheid voor gebed en/of bijbel lezen.

“Ik ben onder behandeling geweest voor mijn sociale angst. Binnen enkele sessies maakte ik sprongen vooruit. Nu doe ik dingen die ik nooit had durven dromen. Ik ben enorm tevreden!”

Anna

Contactgegevens

De Rijdende Psycholoog

Bezoekadres (géén postadres!):
Ljouwerterdyk 9
9074 AA Hallum - Friesland
(linksachter Autovakmeester Bremer)

E-mailadres:
info@derijdendepsycholoog.nl
Te
lefoonnummer:
06 34 313 486

AGB-code praktijk: 
94065719
KVK-nr.: 
80162428

Rek-nr.

NL93 RABO 0358 0699 04

De Rijdende Psycholoog

Is aangesloten bij:

NIP